RENUNG-RENUNGKANLAH RAKYAT MALAYSIA

FAKTA..Tahukah anda semua bahawa kerajaan Malaysia telah bertungkus-lumus menyediakan pelbagai kemudahan dan berprihatin terhadap rakyat-rakyat malaysia untuk menaik tarafkan kemajuan rakyatnya…!!!

Didalam sibuk memajukan program tersebut terdapat anti-anti kerajaan yang ingin menghasut minda rakyat supaya membenci kerajaan. Meraka adalah orang-orang yang cuba membinasakan kaumnya sendiri. Meraka yang dianggap BODOH itu telah mengeluarkan artikal-artikal yang palsu untuk menjatuhkan kerajaan malaysia iaitu tempat tanah tumpah darah mereka sendiri.

Kesimpulannya, apakah motif sebenar mereka berbuat sedemikian sedangkan selama ini mereka bergantung kepada kerajaan untuk mendapatkan semua kemudahan yang telah disediakan oleh kerajaan. Didalam artikal-artikal BODOH yang mereka cipta sendiri itu terdapat segelintir pihak/rakyat yang turut sama BODOH menyokong dan menokok tambah supaya artikal-artikal mereka menjadi satu fakta yang betul dan tepat padahal semuanya palsu dan bohong belaka. Apakah anda ingin turut serta mereka yang BODOH ini??? Fikirkanlah….!!!

Kita semua haruslah bersyukur kepada Allah S.W.T dengan limpah kurnia yang diberikan supaya tidak menindas orang lain dengan bersikap alpa dan egois. Adakah anda ingin menjadi negara yang beperang sesama sendiri..? Jadi kita semua harus renung-renungkanlah apa yang baik dan buruk kerajaan malaysia sekarang yang telah berjaya memajukan malaysia setaraf dengan negara-negara yang telah lama membangun. 

Advertisements

One Response to RENUNG-RENUNGKANLAH RAKYAT MALAYSIA

 1. drMpower says:

  FAKTA – Kerajaan kita dari dulu, sehingga sekarang memang memberikan peruntukan dan perhatian kepada rakyat-rakyat Malaysia. Tidak kiralah samada pemerintah adalah pada zaman merdeka, zaman Tun Razak, Tun Hussein, Tun Dr Mahathir, dan juga Perdana Menteri Abdullah.

  Dan adalah juga menjadi tanggungjawab kepada pemerintah untuk memberikan kemudahan dan prihatin kepada kehendak rakyat. Because, that is what a Government is all about.

  Rakyat mahukan kebenaran. Itu sahaja. Rakyat sudah pandai berfikir. Itu saja. Rakyat mahu kerajaan lebih transparent. Itu saja. Dan rakyat berterima kasih kepada kerajaan kerana membenarkan situasi lebih terbuka untuk rakyat meluahkan pendapat dan rasa hati masing-masing, dan ada yang diantaranya benar-benar belaka.

  Andai kata negara menjimatkan RM4 billion sejak kenaikan 30 sen tahun lepas dan mahu memperuntukkan penjimatan itu untuk memperbaiki public transport, sertakan dengan bukti dan carta pelaksanaannya sekali.

  Andai kata angka jumlah dagangan RM 1 trillion itu melambangkan ekonomi kita semakin baik dan rakyat hidup selesa, tunjukkan lah semua bukti yang agensi kerajaan ada.

  Bagi saya, RM 1 trillion tu hanyalah jumlah dagangan dan tidak lebih dari itu. Jumlah.

  Saya lebih suka jika pemerintah kita menyertakan segala yang diperlukan kerana rakyat kita sekarang mahukan kebenaran dan lebih cerdik berfikir. Perkara ini penting kerana sekiranya pemerintah dapat berbuat demikian, maka penulis blog tidak akan dapat membuat apa-apa tuduhan dan fitnah lagi.

  Sememangnya saya bersyukur ke hidrat Illahi kerana dilimpahkan kurnia Nya kerana rezeki yang kita di Malaysia kecapi, adalah banyak.

  Tidak kiralah dari zaman mana kita dilahirkan, samada di zaman merdeka, lepas merdeka, zaman Tun Hussein, Tun Dr Mahathir, zaman sekarang, ataupun zaman akan datang.

  Insya Allah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: