Pas semakin terdesak menjelang pilihanraya.

 

Parti Pas Berjaya membusukkan nama Parti mereka melalui kejadian rusuhan dan mengakibatkan seorang penyokong fanatik mereka ditembak oleh pihak polis kerana dalam keadaan yang merbahaya ketika berlaku rusuhan di Kuala Terengganu baru-baru ini dan nampaknya mereka semakin terdesak menjelang pilihanraya umum ke-12 ini.

Kini, semua parti pembangkang di haramkan mengadakan ceramah terbuka sepanjang menjelang pilihanraya kerana dikhuatiri perkara yang tidak diingini akan berulang kembali kecuali ceramah yang mendapat permit pihak berkuasa tempatan dan pihak polis.

Ketua Polis Terengganu, Datuk Ayub Yaakob berkata, selama ini hampir setiap malam parti pembangkang mengadakan ceramah politik di seluruh negeri, namun polis tidak pernah menghalang walaupun ada di antara ceramah tersebut yang tidak mendapat permit.

kini mereka sudah melampaui batas sehingga merosakkan harta benda awam dan membuat rusuhan sambil membakar jalur gemilang.

Malahan, Pihak berkuasa tempatan sudah hilang kepercayaan terhadap parti pas serta parti pembangkang yang lain untuk membenarkan mereka membuat perhimpunan di tempat awam kerana dikhuatiri kejadian tidak diingini akan berulang kembali.

Syabas buat Hadi Awang kerana Berjaya mendidik penyokong mereka menjadi seorang pengganas  serta masyarakat vandalisme . Parti yang berlandaskan islam selama ini bolehlah dikategorikan sebagai parti yang ganas. Walaupun islam tidak pernah menggalakkan keganasan, tetapi Parti Islam ini Berjaya memesongkan akidah dan pemikiran penyokong mereka melalui keganasan yang melampau sehingga membuat kan polis menembak peluru hidup untuk mempertahankan diri.

Cukuplah hanya suwandi yang menjadi panduan dan pedoman buat anda wahai Pas, jangan menambahkan lagi derita penyokong anda.

Advertisements

2 Responses to Pas semakin terdesak menjelang pilihanraya.

 1. abghalim says:

  PAS makin terdesak dan UMNO makin parah.
  UMNO lani kian parah dan kekurangan ahli sehinggakan kalau bangsa asing
  kahwin dengan orang MELAYU ja dapat jadi ahli UMNO.Tak kira mak bapa dah.
  Kalau PAS menang dah tentu MELAYU menang tapi kalau BN menang belum tentu MELAYU menang.Hakikat yang perlu diterima.UMNO ATAU PAS yang tulen
  WADAH PERJUANGAN MELAYU…fikir fikir

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: