Surat Terbuka Buat Datin Seri Wan Azizah

wan-azizah

Wan Azizah

Assalamualaikum Kak Wan,

Sedih benar saya membaca rayuan Kak Wan kepada kaum ibu di Permatang Pauh seperti yang dilaporkan oleh Malaysiakini.com. Kata Kak wan, apa salah Datuk Seri Anwar Ibrahim sehingga menjadi mangsa politik kebencian. Mengapa keluarga Kak Wan harus menerima kempen kotor BN kononnya.

Kak Wan bertanya lagi, apakah tiada langsung jasa Datuk Seri Anwar kepada negara dan bangsa.

Kak Wan,

Memang sedih mendengar rintihan ini.

Soalnya, apakah pula perasaan Tun Dr. Mahathir ketika Anwar, Kak Wan dan para penyokong reformasi membuat pelbagai tuduhan dan gelaran? Mahafiraun, mahazalim, penghina hukum Allah, ada hubungan sulit dengan perempuan Cina, tidak solat subuh dan sebagainya.

Apakah Tun Dr. Mahathir dan keluarganya tiada jasa kepada negara? Apakah mereka tiada maruah dan harga diri seperti Kak Wan sekeluarga?

Demikian juga siapa yang memulakan taktik politik benci dan menyerang peribadi di Ijok? Bukankah Datuk Seri Anwar mempeloporinya?

Tanpa bukti, tanpa saksi, tanpa mangsa yang bercakap, hukuman telah dijatuhkan ke atas Datuk Seri Najib oleh Anwar. Seantero pekan Ijok dijaja oleh PKR bahawa Najib mempunyai hubungan sulit dengan Altantuya.

Menggunakan penyokong kuatnya Raja Petra Kamaruddin, Anwar membuat tuduhan lagi kononnya Datin Seri Rosmah terbabit dalam pembunuhan Altantuya.

Mujur Datuk Seri Najib tidak mudah melatah lalu kepada Allah diserahi agar membuat pertimbangan. Dengan nasihat Menteri Besar Selangor ketika itu, Datuk Seri Dr. Mohamad Khir Toyo, dengan lafaz demi Allah, “Wallahhi, Wabillahhi, watallahi, saya tiada hubungan dengan gadis bernama Altantuya Saribu” terucap di hadapan ribuan penduduk Ijok.

Namun itu tidak menghalang Anwar terus membuat tuduhan dan fitnah. Itu juga tidak menghalang para penyokong PKR menjerit nama Altantuya setiap kali nampak kelibat Najib.

Apakah Datuk Seri Najib dan Datin Seri Rosmah tiada anak-anak dan keluarga yang terasa malu dengan tuduhan dan fitnah tersebut? Apakah mereka tiada kawan dan sahabat di sekolah?

Apakah maruah hanya milik keluarga Kak Wan sahaja?

Sumpah Saiful bukan bertujuan menjatuhkan maruah Datuk Seri Anwar. Apa pilihan Saiful lagi jika aduannya kepada Polis telah pula dikatakan satu fitnah. Apa pilihan Saiful apabila tanpa menunggu proses undang-undang, Datuk Seri Anwar menyalahgunakan undang-undang Syariah membuat aduan qazaf di pejabat Jabatan Agama Islam wilayah Persekutuan (JAWI).

Apa pilihan Saiful selain bersumpah jika aduan qazaf oleh Anwar memerlukan mangsa mengemukakan empat orang saksi melihat zakar anwar masuk ke dalam dubur saiful?

Apakah Kak Wan fikir Saiful dan keluarganya tidak mempunyai maruah apabila dituduh membuat fitnah dan menjadi alat konspirasi orang tertentu untuk memburukan Anwar?

Bukankah parti Kak Wan sendiri yang memulakan kempen memburukkan Saiful sebaik sahaja beliau membuat laporan polis?

Sudahlah Kak Wan, jangan berlakon lagi seolah-olah keluarga Kak Wan yang menjadi mangsa. Sedangkan keluarga Kak Wanlah yang menjadi penghuru hara politik negara.

Jika diungkit lagi, apakah keluarga Tan Sri Rahim Tamby Chik juga tiada maruah dan harga diri apabila Anwar menggunakan media dibawahnya membuat pelbagai tuduhan terhadapnya suatu ketika dulu?

Yang terbaik sekarang ini ialah meminta Anwar bersumpah atau bermubahalah dengan Saiful. Pasti ramai umat Islam akan lebih percaya Anwar berbanding saiful. Soalnya beranikah Anwar?

Atau sekurang-kurangnya beranikah Kak Wan bersumpah bahawa tiada tahu langsung mengenai tabie luar biasa Anwar ini?

Advertisements

5 Responses to Surat Terbuka Buat Datin Seri Wan Azizah

 1. maw says:

  gmansayung menyusur akar saperti ular pergi mendalami kitab suci allah baru cerita pasal sesumpah.apa mahathir tidak buat pada rakyat.saya ingin melihat mahafiraun dihadapkan kemahkamah.

 2. Alang says:

  Korang ingat korang tu baik sangat kah..doh tuduh mahathir tu zalim..mahafiraun la..weiii.. korang tu sapa..tok guru..tok alim yang korang cakap di tu mahafiraun kau tu maha apa?….maha kaya..maha kuasa..maha adil..sedar lah diri woi…jangan dok main tuduh aje…suruhlah Anwar tu bersumpah..dek kata orang Berani kerana benar..alah apa nak ditakutkan…saya pun nak lihat Anwar ke ISA..

 3. mARYam_puterixsukeduitUMNO says:

  MEMANG PON MAHATHIR THE BIGGEST LIARS…
  SEMUA KES LIWAT ANWAR,DIALA DALANGNYA…
  MAHATHIR…SEDARLA…DAH PENCEN BUAT LA CARA PENCEN…

  MEMANG LA KO(MAHATHIR) BERJASA KAT NEGARA…TAPI ORG AKAN LUPEKAN JASA TU BILA KO MENIPU…BUAT FITNAH…DAN MCM LAGI..

  I DON’T SEE MAHATHIR AS A GOOD LEADER..I NEVER RESPECT SOMEONE LIKE THAT….I ONLY RESPECT IF HE USE THE OLD AND THE CHEAP PROTON CAR,I WONDER CAN HE DO THAT???

  HMMM….MASA MAHATHIR LETAK JAWATAN,1 MENANGIS,1 JUTA GEMBIRA….

 4. Delora says:

  Terima kasih atas informasi yang sangat berguna.

 5. jthan. says:

  Orang politik, semua nya sama seperti ANJING MENYALAK TULANG (mempertahankan tulang yang dijumpai) padahal tulang itu bukan dia yang punya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: